Basketplan: Hänsyn har tagits till olika åsikter

Kring basketplanen på Brandholmen har vi tagit hänsyn till olika åsikter, skriver Pat Radestedt, stadsträdgårdsmästare, Nyköpings kommun.

Kring basketplanen på Brandholmen har vi tagit hänsyn till olika åsikter, skriver Pat Radestedt, stadsträdgårdsmästare, Nyköpings kommun.

Foto: Tommy Kägo

Insändare2021-08-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare om basketplanen på Brandholmen (SN 13/8, 16/8 resp 17/8)

Kommunen har många intressen att ta hänsyn till när vi planerar våra utemiljöer. Målsättningen är att det ska finnas platser och aktiviteter för alla åldrar i våra grönområden, och helst integrerat inom samma område så att olika åldersgrupper kan mötas.

Kring basketplanen på Brandholmen har vi tagit hänsyn till olika åsikter. Vi har tillmötesgått dem som stördes av att de bodde nära basketplanen genom att flytta den en bit in i området så att den inte längre ligger i direkt anslutning till några bostäder (på den nya placeringen finns även skyddande buskage mellan planen och bostäderna). Vi har också tillmötesgått de medborgare som vill ha basketplanen och ogillade att vi tog ner basketkorgarna i våras.

Vad gäller grönytorna kommer de att utvecklas, inte minska. Exempelvis kommer en grusyta som har fungerat som parkering att göras om till ett parkområde där vi planterar nya träd, buskar och anlägger gräsmatta.